Rom aromasını Dr. Oetker Rom Aroması olarak bulabilirsiniz . Onun dışındaki tüm malzemeler zaten mutfakta olan şeyler :)
Denemesi sizden ...
İşte tarifimiz :)
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal yada limon kabuğu rendesi
10 damla Dr. Oetker Rom Aroması
1 su bardağı süt
yarım su bardak sıvı yağ
125 gr tereyağı ( eritilmiş )
3.5- 4 su bardağı un
üzeri için pudra şekeri
öncelikle şeker ve yumurtayı yüksek devirde beyazlaşana kadar çırpıyoruz . Tüm sıvı malzemeleri yumurtaların üzerine ekleyip kek hamurumuzu 5 dakika kadar daha çırpıyoruz. Kuru malzemeleri bir başka kapta karıştırıp 2 sefer eliyoruz :) ... kuru malzemeleri sıvı malzeme karışımı içine ekledikten sonra , en son limon yada portakal kabuğu rendesi ile 10 damla rom aromasını ekleyip , önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45- 60 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımızı kekimizi soğuyunca kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri ekip servis ediyoruz .
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder