Bu Blogda Ara

6 Nisan 2015 Pazartesi

Rom aromalı kek :)



 Her ne kadar kasvetli de olsa hafta sonu , içimde mutfağa girip çocuklara kek yapmak gibi bir istek vardı . Pazar günü Ankara'nın tarihi mekanlarından olan Hamam önü gezisi tamamlandıktan ve eve gelip kek malzemeleri hazırlandıktan sonra yapılan kekten evdeki herkes pek memnun kaldı :)

Rom aromasını Dr. Oetker Rom Aroması olarak bulabilirsiniz . Onun dışındaki tüm malzemeler zaten mutfakta olan şeyler :)

Kek piştiğinde  mutfağı enfes kokular sarıyor. Ben kekime limon kabuğu rendesi koydum . Bu nedenle mutfak limon kokuları ile doldu :) Denemek lazım acaba portakal kabuğu rendesi koyarsak ne olacak ? :)

Denemesi sizden ...

İşte tarifimiz :)

4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal yada limon kabuğu rendesi
10 damla Dr. Oetker Rom Aroması
1 su bardağı süt
yarım su bardak sıvı yağ
125 gr tereyağı ( eritilmiş )
3.5- 4 su bardağı un
üzeri için pudra şekeri

öncelikle şeker ve yumurtayı  yüksek devirde beyazlaşana kadar çırpıyoruz . Tüm sıvı malzemeleri yumurtaların üzerine ekleyip kek hamurumuzu 5 dakika kadar daha çırpıyoruz. Kuru malzemeleri bir başka kapta karıştırıp 2 sefer eliyoruz :) ... kuru malzemeleri sıvı malzeme karışımı içine ekledikten sonra , en son limon yada portakal kabuğu rendesi ile 10 damla rom aromasını ekleyip , önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45- 60 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımızı kekimizi soğuyunca kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri ekip servis ediyoruz .

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok: