Bu Blogda Ara
1 Nisan 2015 Çarşamba
Pekmezli Kabak Tatlısı
Pekmez sevmeyen var mıdır acaba ? , Hele birde Bal kabağı ile birleşince .... hımmmmmm nefis ki ne nefis :) Fırından çıktığında nar gibi kızarmış görüntüsü ve enfes lezzeti ile sofraların aranan tatlısı olmaya aday ...
İşte tarifimiz : )
1 kilo bal kabağı
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez
üzeri için iri kıyılmış ceviz
Bal kabaklarını iri bir şekilde doğrayıp bir tencerenin içine alıyoruz. Üzerine şeker ve pekmezi döküp kapağı kapalı bir şekilde bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün tencerenin içinde kabaklar suyunu bırakacaktır. Bu hali ile orta hararetli bir ocakta kaynadıktan sonra 20 dk kadar pişiriyoruz. Bal kabaklar çok yumuşamayacak. Sonra pişen kabakları ısıya dayanaklı bir borcama alıp suyunu da üzerine gezdirip , önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Soğuyan kabak tatlımızı üzerine ceviz döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder