Bu Blogda Ara

13 Kasım 2014 Perşembe

Yeşil domates kavurması



Sonbaharın gelmesi ile bahçemizde kızarmayan yeşil yeşil domatesler kaldı elimizde . Domatesleri ne yapabilirim derken annemin tarifi imdadıma yetişti. ortaya çıkan sonuç çok lezzetli oldu benden söylemesi :)

6 adet orta boy yeşil domates 
2 diş sarımsak 
1 orta boy soğan 
1 kahve fincanı pirinç
zeytinyağı 

Öncelikle domatesi ve soğanı küp küp doğruyoruz . Sarımsağı ise ince ince doğruyoruz. Bir tencereye zeytinyağı koyup soğan ve sarımsağı tencereye iyice kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine doğradığımız domatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tam bu aşamada domatesler su bırakmaya başlayacak . Pirinç ile birlikte 1 fincan sıcak suyu tencereye koyup kapağı kapatıyoruz. 
Ocağın altını orta ateşe ayarlamayı unutmayın :) Pirinçler pişene , domatesler yumuşayana kadar yemeğimizi pişiriyoruz. 

Şimdiden afiyet olsun :)


Hiç yorum yok: