6 adet kapya kırmızı biber
14 adet acı kırmızı sivri biber
2.5 bardak şeker
1 bardak soğuk su
Tüm biberleri çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğruyoruz. Acı biberleri doğramak biraz zahmetli oluyor DİKKAT . Doğramış olduğumuz biberleri kapaklı bir tencereye koyup üzerine şekeri döküyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Bu halde 8 saat kadar bekletiyoruz. Ben gece yapıp sabaha kadar beklettim . Sabah tencerenin kapağını açtığımda biberler iyice suyunu bırakmıştı . Tencereye 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte yanan ocağa koyuyoruz . Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken kırmızı köpükleri alıp bu halde 45 dakika kadar kaynatıyoruz . Sürenin sonunda ocağı orta ateşe getirip 15 dakika daha koyulaşmasını bekliyoruz. . Ocaktan aldığımız reçelimizin üzerine iki yemek kaşığı limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz . Soğuyan reçeli kavanoza koyarak dolapta saklıyoruz :)
Afiyet olsun :)
1 yorum:
Ellerine saglik hayatin tonlari.Bu tarz soslar et yemeklerinin yaninda da harika oluyor.Bende daha once bogurtlenli aci bir sos tatmistim harikaydi
Yorum Gönder