Bu Blogda Ara

2 Ocak 2024 Salı

Kandil Simidi

 


Kandillerin vazgeçilmezi , kim sevmez ki kandil simidini ... Ne dersiniz evinizi mis gibi kokutmaya :)

işte tarifimiz : )

125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında ) 

1/2 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt 

3 su bardağı un 

1 yumurta ( sarısı hamur için beyazı üstü için ) 

1 çay kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı mahlep 

1 yemek kaşığı sirke 

1 yemek kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu 

üzeri için :

susam 

çörek otu 

Tarifimize gelecek olursak , yoğurma kabına yumurta sarısını, tereyağını sirkeyi , yoğurdu ve sıvı yağı alıp birbirine karışına kadar yoğuralım , sonra unu ,tuzu , şekeri ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz , 

Diğer tarafta susam ve çörek otunu karıştırıp , hamurdan aldığımız istediğimiz büyüklükteki parçaları halka yapıp önce yumurta beyazına batırıp sonra susam çörek otu karışımına bulayıp , yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz . 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz . 


Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok: