Bu Blogda Ara

27 Aralık 2023 Çarşamba

Elmalı Kek Deyip Geçmeyin :)



Hem elmalı , hem kek ,hem de krema var içinde :) çok ama çok lezzetli bir kek . Evde pişer pişmez biten ve evi mis kokular ile dolduran bu tarifi şiddete tavsiye ediyorum . 

Hadi o zaman doğru mutfağa .

İşte tarifimiz :)

Keki için :

2 yumurta

1 çay bardağı şeker

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1/2 çay bardağı süt

1,5 çay bardağı un 

1 paket kabartma tozu 

1 paket vanilya 

1 çay kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

1 büyük elma 

Kreması için :

1 yumurta 

3 yemek kaşığı şeker 

1 yemek kaşığı nişasta 

250 ml süt

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı 


Öncede soğuması gerektiği için kremayı hazırlamak ile başlayalım mı işe ? , Hazırlaması çok kolay bu krema için tereyağı hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp topaklanmadan karıştırarak pişiriyoruz , en son tereyağı da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. 

Keki için elmanın kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Yumurta ve şekeri çırpma kabına koyup iyice çırpıyoruz. sırası ile önce sıvı malzemeleri , sonra katı malzemeleri kek hamuruna ekleyip en son elmaları kek hamurumuza katıyoruz. Normal kek hamuruna göre koyu kıvamlı bir kek hamuru olacak korkmayın :)

Şimdi her şeyi birleştirmeye geldi sıra ... Yağladığımız kek kalıbı içine önce kek hamurunu yayıyoruz. Sonra sıkma poşetine koyduğumuz soğumuş kremayı kekin üzerine kafes kafes olacak şekilde sıkıyoruz. 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin . Fırının derecesini 160 dereceye düşürüp kekin içini çekerek güzelce kızarmasına izin verin . Fırını kontrol etmeyi unutmayın . toplamda 50 -60 dakika arası sürecek bu süre . 

Kekimiz pişince bırakın biraz ilk sıcaklığını atsın . Sonra üzerine pudra şekeri süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)








Hiç yorum yok: