Bu Blogda Ara

27 Aralık 2021 Pazartesi

Elmalı Çıtır Börek ( Elmalı Strudel )




Börek dedim ise yanlış anlaşılmasın , baklava tadında tatlı mı tatlı , çıtır mı çıtır bir tatlı aslında :) Baklava yufkası tarafımdan geç keşfedilmiş ve çok sevilmiş bir yufka türü :) Şimdiye kadar kullanmadıysanız şiddetle tavsiye ediyorum . Mis gibi tereyağı kokuları eşliğinde sanki elmalı bir baklava yiyormuş hissine kapılacaksınız . Hadi ne duruyoruz kolları sıvayıp yapmaya başlayım :)

İşte tarifimiz :)

8 adet Baklava Yufkası
4 adet elma
yarım limon suyu
1 çay bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

arasına sürmek  için  :

100 gr eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker

üzeri için :

pudra şekeri

Elmaların kabuklarını soyup rendele ve kararmaması için limon suyu ile ıslat . Şekeri tavanın içine al ve ocakta şeker karemize olana kadar ısıt . Sonra elmaları ekle ve elmalar suyunu çekene kadar pişir. Elmaları eklediğimizde şeker donarsa meraklanmayın . Yavaş yavaş karıştırarak şekeri eritmek mümkün :) Pişen elmaları ocaktan al ve karışımın içine  kalan malzemeleri kuru üzüm , ceviz , galeta unu ve tarçını ekle .



Tezgaha aldığımız baklava yufkasının üzerine fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürüp elimizle toz şeker serpiyoruz. 8 adet baklava yufkasının her bir katına aynı işlemi yapıp üst üste koyuyoruz. Hazırlamış olduğumuz elmalı harcı kısa kenara güzelce yayıp baklava yufkasını rulo haline getiriyoruz. rulodan 2 parmak kalınlığında parçalar kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. En son üzerine erimiş tereyağı sürüp toz şeker serp. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişir. Ilıdığında servise hazır olacak ve saniyeler içinde hiç bir şey kalmayacak tepside . En son servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpe bilirsiniz .



Afiyet Olsun :)












Hiç yorum yok: