Ne çok tatlı ne de tuzlu olan ama lezzetli mi lezzetli bir tarif var sırada ; yapması oldukça kolay olan bu çörek kaş ile göz arasında ev ahali tarafından tüketilecektir :)
İşte Tarifimiz :
Hamuru için :
385 gr un
1 paket maya
1 paket vanilya
1 yumurta
50 gr erimiş tereyağı
45 gr şeker
2 gr tuz ,
200 ml ılık süt
içi için :
1 su bardağı kuru üzüm
kreması için :
450 ml süt
40 gr nişasta
120 gr şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Kuru üzümlerin üzerini geçecek kadar içme suyu ekleyip 15-2 dakika kadar bekletip , üzümlerin suyunu süzülmesi için bırakıyoruz.
Hamurun mayası için beklerken boş durmak yok hanımlar :) kremayı hazırlayıp soğutmak gerekiyor . Bunun için krema için gerekli tüm malzemeyi derin bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişiriyoruz. Pişen kremayı soğuması için bırakıyoruz.
Mayalanan hamur mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen olacak şekilde açılır.
Üzerine soğuyan krema sürülüp ,suyunu süzdüğümüz üzüm serpilir ve hamur iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir ;
Kesilen şeritler rulo şeklinde sarılarak , yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ;
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirilir . Pişen çörekler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder