işte tarifimiz :
8 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
185 gr tereyağı
içi harcı için
4 elma
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
İşe iç malzemesini hazırlamak ile başlıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz elmaları rendenin iri tarafı ile rendeliyoruz ve pişirmek üzere tencereye alıyoruz. Elmaların üzerine şeker ve tarçını ekleyip orta ateşte yanan ocağın üzerinde elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen elmalı harcı soğuması için bir kenara alıyoruz .
Hamuru için unu bir kaba alıp ,kabartma tozunu , yoğurdu , yumurtayı,eritip soğuttuğumuz tereyağını ve şekeri unun üzerine alıp ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamurun üçte ikisini tartı yapacağımız kalıbın tabanına yayıyoruz.
Tart hamurunun üzerine soğuyan iç harcı döküp yayıyoruz.
En üste üçte bir ayırdığımız hamurdan iç harcın üzerine kafes şeklinde şekil yapıyoruz. Bunu hamurdan algımız parçaları tezgah üzerinde yuvarlayarak şeritler yapıp iç harcın üzerine yerleştirerek yapabilirsiniz :)
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Tart soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder