İşte Tarifimiz :
Hamur için
125 gr tereyağı
250 gr su
250 gr un
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Servis için
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
erimiş çikolata
Suyu ve tereyağı bir kapa alıp kaynatıyoruz , Unu kaynamakta olan karışımın içine azar azar ilave edip karışımın hamur kıvamına gelmesini sağlıyoruz . Ocaktan aldığımız karışımı soğutmak için ara ara karıştırıyoruz . Soğuyan karışıma yumurtaları da ilave edip hamuru tamamlıyoruz :)
Yumuşak kıvamdaki hamuru krema torbasına doldurup ucuna klasik churos için tırtıklı duyumuzu takıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz ve dolaba girebilecek büyüklükteki tepsiye istediğimiz uzunlukta hamurlar sıkıp , tepsiyi soğuması için buzdolabının derin dondurucusuna kaldırıyoruz. Dolapta churroslarımız 30 dakika kadar donacaklar :)
Sürenin sonunda kızdırdığımız sıvı yağda her tarafları kızarana kadar pişiriyoruz. Amannn dikkat yağ sıcak olduğu için churrosları kızartırken yağ sıçramalarına karşı dikkatli olmak lazım :)
Kızaran tatlılarımızı havlu kağıt üzerinde dinlenmeye alıyoruz. İster erimiş çikolata ile ister şeker ve tarçın karışımına bulayarak sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder