Bu Blogda Ara

14 Ocak 2016 Perşembe

Pembiş pembiş salata :)






Bu günlerde hayata pembe pencereden bakmaya ihtiyacım var sanki . Elim hep renkli tariflere gidiyor. Havanın karanlığından mı yoksa yaşadıklarımızın karamsarlığından mı bilinmez ... En azından mutfaktan pembe renkler saçılsın istediğim için bu salatayı yaptım :)


İşte tarifimiz :

1 su bardağı iri taneli bulgur
2 su bardağı şalgam suyu
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı küp doğranmış kornişon turşu
1 adet orta boy domates
yarım demet  maydanoz
yarım demet dereotu
2 adet taze soğan
tuz

sos için :

1 adet limon suyu
zeytin yağı
1 diş sarımsak

Bulgur ve şalgam suyunu tencereye koyup önce harlı ateşte sonra kısık ateşte bulgur şalgam suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. Ardından tencenin ağzını kapatıp bulguru demlenmeye bırakıyoruz. Diğer tüm malzemeleri küçük küçük doğradıktan sonra soğumuş olan bulguru tuz ile tatlandırıp , diğer tüm malzemeleri bir araya getiriyoruz. En son hazırlamış olduğumuzu sosu salatamızın üzerine gezdirip , isteğimiz şekilde servis ediyoruz

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: