Yeni yıl soframızda değişik bir şeyler olsun istemiştim . Dolabı karıştırırken gözüme pazardan hep aldığım ancak gerektiği gibi kullanmadığımı düşündüğüm mor lahana çarptı . Turşu olarak yada salatalara rendeleyerek kullandığım mor lahanayı kavursam nasıl olur acaba diye düşünürken aşağıdaki tarif çıktı ortaya :)
işte tarifimiz :)
2 orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz
karabiber
2 kahve fincanı sirke
8 kahve fincanı su
Soğan ve mor lahanayı ince ince doğrayıp , tencereye zeytin yağı koyup soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz . Sonra mor lahanayı tencereye alıp iyice kavuruyoruz. Bu arada tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bu işlemi yapmanızı tavsiye ederim :) En son baharatları ve şekeri ekleyip sirke ve suyu sıcak olarak ekliyoruz . Lahanalar suyu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Soğuduğu zaman ister tek başına ister et yemeklerinin yanında garnitür olarak tüketebileceğiniz harika bir alternatif tamamlayıcı oluyor :)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder