İşte tarif 
Hamur için ; 
175 gr un 
70 gr şeker
70 gr esmer şeker
1/2 çay kaşığı tuz 
125 gr soğuk  tereyağı 
Meyve için 
500 gr vişne 
500 gr böğürtlen 
50 gr toz şeker 
5 gr buğday nişastası 
10 gr limon suyu 
Hamur için gerekli tüm malzemeleri mutfak robotuna alıp kısa aralıklar ile karıştırıyoruz . Hamur kum gibi bir görüntüye sahip olacak .Hamuru isterseniz tart hamuru gibi hazırlayıp rolu halinde streç ile kapladıktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz . Dolapta sakladığınız hamuru rende ile kırıntı haline getirmek  ve böyle kullanmak mümkün .
Meyveleri bir kaba alıp şeker nişasta ve limon suyu ile karıştırıyoruz . Bu karışımı bir borcama alıp , ben orta büyüklükte borcam yuvarlak fırın kabı kullandım , önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişiriyoruz. Pişen meyvelerin üzerine hazırlamış olduğumuz kırıntı hamurunu döküp kabımızı tekrar fırına koyuyoruz . Bu halde 15 dakika daha yada üzerindeki hamur kızarana kadar pişiriyoruz. pişen kekimizi ılık olarak servis ediyoruz. 
Yanında dondurma ile oldukça hafif ve lezzetti bir kek oluyor .
Afiyet olsun  :)

 
2 yorum:
Şahane bir tarif, ellerinize sağlık 💕 💕
Umarım dener ve sizde benim gibi çok seversiniz bu tadı :)
Yorum Gönder