Söz konusu tiramisu olunca her türlü tarif itina ile denenir. Bu tarifi ilk evlendiğimiz yıllarda yani sene 1997 yılında SOFRA DERGİSİ inde görmüş ve denemiştim . Yıllar sonra bu tarifi defterlerimi karıştırırken yeniden bulmuş olmanın sevinci ile yeniden yapmak için kendimi mutfakta buldum :)
İşte tarif ...
Keki için
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için
1/2 lt süt
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 kutu labne peyniri
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
2 su bardağı nescafeli süt
Arzu ederseniz kek yerine hazır pasta tabanı kullanabilirsiniz . Ama bana soracak olursanız keki kendiniz yaptığınızda hem daha sağlıklı hemde çok daha güzel oluyor . Kek için 5 adet yumurtayı şeker ile birlikte iyice çırpıyoruz . sonra kek için gerekli tüm malzemeleri karışım kabına vanilya , un ve kabartma tozu eklenir ve spatula ile karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Yağladığımız düz ve yuvarlak kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 45 dk pişiriyoruz .
Kekimiz fırında pişerken diğer tarafta kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Krema için vanilya ve labne peyniri hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz . Muhallebi kıvamına gelmiş olan kremamızı ocaktan alıp mikser yardımı ile 5 dk kadar çırpıyoruz . Sonra labne peynirinin suyunu süzüp vanilya ile birlikte peyniri kremamıza katıp mikser yardımı ile 5 dakika daha karıştırıyoruz ve dinlenmesi için dolaba koyuyoruz .
Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölüp 1 bardak nescafeli süt ile ıslatıyoruz . Araya soğumuş olan kremamızın yarısını döküp kekin diğer katını koyuyoruz. Keki kalan diğer nescafeli süt ile ıslatıp kekimizin üzerini krema ile kaplıyoruz .
En son kremanın üzerini kakao ile kaplayıp en az 8 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis ediyoruz . Hepsi bu kadar :)
Afiyet olsun :)
1 yorum:
yok böle bi lezzet ..bence tiramisuların şampiyonu olacak bi tarif bu yaptım yedim tam puan.
Yorum Gönder