Merhabalar ;
Çok merak ettiğim ve sonunda cesaret edip
denediğim bir tarif ile karşınızdayım ... SÜT REÇELİ . Ne süt reçelimi
dediğinizi duyar gibiyim . Aslında malzemeleri çok kolay , 1 lt süt ve 300 gr
şeker . Ben ek olarak tarife 1 paket vanilya ekledim . Yapışmaz bir bir
tencereye sütü , şekeri ve vanilyayı koydum ve önce yüksek ateşte sonra orta
ateşte sürekli karıştırarak kaynamasını sağladım . Kaynarken zaman zaman
köpürdüğü ve taşma tehlikesi geçirdiği için ateşin altını biraz kıstım . Benim sütün koyulaşması yaklaşık 1
saat kadar sürdü.Sonuç olarak 1 lt sütten koyu kıvamda 1 kavanoz süt reçeli
çıktı . Tadanlar tadının süper olduğunu söylüyor :) . Denemenizi tavsiye
ederim .
Bir daha ki denemen de ise şekeri biraz
daha azaltıp tarifi aynen deneyeceğim . Bana göre şekeri birazcık fazla olmuş
çünkü ...
Kıvamı koyu muhallebi kıvamında tadı da
beyaz çikolata gibi oldu benden söylemesi
Eğer süt reçelinin içine 1 çay kaşığı
karbonat koyarsanız ozaman daha koyu renkte bir süt reçeli elde ediyorsunuz
. Tek dikkat edilmesi gereken konu karbonat süt kaynadıktan sonra
eklenecek . Süt ve karbonat buluştuğunda çok seviniyor ve çok köpürüyorlar
:) Bundan dolayı daha büyük bir tencere tercih etmenizi tavsiye ederim .
Bana sorarsanız karbonat koymadan
yapılanını daha çok sevdim . Ama gene de tercih sizin ...
Umarım dener ve sizde benim kadar memnun
kalırsınız bu tariften .
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder