İşte tarif
Hamur için ;
175 gr un
70 gr şeker
70 gr esmer şeker
1/2 çay kaşığı tuz
125 gr soğuk tereyağı
Meyve için
500 gr vişne
500 gr böğürtlen
50 gr toz şeker
5 gr buğday nişastası
10 gr limon suyu
Hamur için gerekli tüm malzemeleri mutfak robotuna alıp kısa aralıklar ile karıştırıyoruz . Hamur kum gibi bir görüntüye sahip olacak .Hamuru isterseniz tart hamuru gibi hazırlayıp rolu halinde streç ile kapladıktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz . Dolapta sakladığınız hamuru rende ile kırıntı haline getirmek ve böyle kullanmak mümkün .
Meyveleri bir kaba alıp şeker nişasta ve limon suyu ile karıştırıyoruz . Bu karışımı bir borcama alıp , ben orta büyüklükte borcam yuvarlak fırın kabı kullandım , önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişiriyoruz. Pişen meyvelerin üzerine hazırlamış olduğumuz kırıntı hamurunu döküp kabımızı tekrar fırına koyuyoruz . Bu halde 15 dakika daha yada üzerindeki hamur kızarana kadar pişiriyoruz. pişen kekimizi ılık olarak servis ediyoruz.
Yanında dondurma ile oldukça hafif ve lezzetti bir kek oluyor .
Afiyet olsun :)