Bu hamur pastanelerde vitrinleri süsleyen tuzlu kurabiye hamuru aslında . Benim yapmayı ve sevdiklerimle paylaşmaktan mutlu olduğum bir tuzlu kurabiye . Hamuru çeşit çeşit şekillendirmek mümkün , hatta içine istediğiniz bir iç koyup sunmakta mümkün .
Eee ne duruyoruz , hadi mutfağa ...
İşte Tarifimiz :)
500 gr un
300 gr oda sıcaklığında tereyağı
30 gr şeker
15 gr tuz
2 adet yumurta
üzeri için :
susam
Tüm malzemeler derin bir kaba koy ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğur, Hamur 15-20 dakika dinlendir . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp , simit şekli verelim .Simitler soğuk suyu atılıp , çıkartılıp susama batırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder