Bu Blogda Ara

16 Şubat 2022 Çarşamba

Tuzlu Simit


Bu hamur pastanelerde vitrinleri süsleyen tuzlu kurabiye hamuru aslında . Benim yapmayı ve sevdiklerimle paylaşmaktan mutlu olduğum bir tuzlu kurabiye . Hamuru çeşit çeşit şekillendirmek mümkün , hatta içine istediğiniz bir iç koyup sunmakta mümkün . 

Eee ne duruyoruz , hadi mutfağa ...


İşte Tarifimiz :)

500 gr un 
300 gr oda sıcaklığında tereyağı
30 gr şeker
15 gr tuz
2 adet yumurta

üzeri için : 

susam


Tüm malzemeler derin bir kaba koy ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğur, Hamur 15-20 dakika dinlendir . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp , simit şekli verelim .Simitler soğuk suyu atılıp , çıkartılıp susama batırılır. 

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir. 

Afiyet olsun :)







Hiç yorum yok: