Bu Blogda Ara

10 Mayıs 2016 Salı

Enginar Dolmasına Farklı bir Yaklaşım :)




Kilolar alıp başını gitmeye başlayınca eşim ile birlikte bir diyetisyene gitmeye karar verdik . Bu tarif aslında diyet yaparken yediğimiz ve tarifini sevgili doktorumuzdan aldığım severek yediğimiz bir sebze yemeği .

İşte tarifimiz ;

8 adet göbek enginar
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası

Soğanı küp küp doğrayıp , tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz. Kavrulmuş soğanların içine kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Sarımsak ve salçaları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salça kokusu gidince ki yaklaşık 10 dakika sürüyor dolma içimiz hazır demektir.

Diğer tarafta Enginar göbeklerini kararmamaları için limonlu suda bekletiyoruz. Enginar göbeklerini yemeği pişireceğimiz tencereye dizip , üzerine tepeleme kavurmuş olduğumuz kıymalı harç ile dolduruyoruz .

Tencerenin dibine 1 su bardağı su koyup , kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz. Benim pişirme sürem yaklaşık 35-40 dakika kadar sürdü .

Hem hafif hemde oldukça lezzetli bu yemeği umarım yapar ve sevdikleriniz ile paylaşırsınız ...

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: