İşte tarifimiz :
8 su bardağı süt
1 cay bardağı pirinç
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
200 ml krema
Pirinçleri üzerini yaklaşık 4 çay bardağı kadar su koyup tencerede kaynatın . Pirinç yumuşayınca sütü , şekeri yumuşayan pirinçlerin üzerine ekleyip süt kaynayana kadar harlı ateşte , süt kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynatın . Bu işlem pirinçler iyice yumuşayıp süt koyulaşana kadar devam edecek . Bu da demektir ki 45 dakika kadar tencere kısık ateşte kaynayacak :) En son bir kutu kremayı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp , servis edeceğiniz kaplara paylaştırdıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz. Soğuyan sütlaçlarımızı dolapta 2 saat kadar daha beklettikten sonra servis ediyoruz :)
Eğer sütlacı fırında yapmak isterseniz ; Ocaktan aldığımız sütlacı fırın kaplarına paylaştırıp , fırın tepsisinin içine sütlaç ile dolu kapları yerleştiriyoruz. Fırın tepsisinin içine 1 su bardağı su döküp , tepsiyi önceden 200 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız sütlacı soğuduktan sonra buzdolabına koyup iyice soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder