Bu Blogda Ara
15 Kasım 2015 Pazar
Kahvaltı Ekmeği ( skon )
Kahvaltı için değişik bir şeyler yapayım derken karşıma çıktı bu ekmek .
İşte Tarifimiz :)
50 gr soğuk tereyağı
240 gr un
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
30 gr şeker
150 ml süt
un , tuz, şeker, kabartma tozu ve tereyağını bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Kuma benzer bir karışım olacak :) Kuru karışıma sütü ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Tezgah üzerinde hamuru yaklaşık 3 cm kalınlığında açıp bardak yardımı ile yuvarlak parçalar kesiyoruz. Şekil verdiğimiz hamurları aralıklı olarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirdiğimiz ekmeklerimizi kahvaltıda servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder