Bu aralar zencefile takmış durumdayım . Her şeyin içinde kullanasım var sanki ... Zencefilin faydaları saymakla bitmiyor. . Çin de aktif olarak kullanılan bu bitki soğuk algınlığının geçirilmesinde de mucizeler yaratıyor :) Hazım probleminiz var ise bir de zencefili deneyin bence ... Gazoz yapmak hemde zencefilli gazoz yapma fikri bir benzin istasyonunda gördüğüm gazozla başladı :) Ufak bir araştırma ve türlü denemelerden sonra kendi damak tadıma uyan bu tarifi keşfettim :)
işte tarifimiz :
225 gr şeker
80 gr rendelenmiş taze zencefil
1 adet limon suyu
1/4 çay kaşığı kuru maya
2 lt su
Öncelikte bir 5 lt pet şişeye ihtiyacınız olacak . Tüm malzemeleri şişenin içine ekleyip ağzını sıkıca kapatıyoruz. Şişeyi ılık ve direk güneş almayan bir yerde 24-48 saat bekletiyoruz. 24 saatin sonunda pet şişeye parmağınızla bastırdığınızda şişe içeri çökmüyor ise gazoz hazır demektir :) Şişenin kapağını dikkatlice açıp karışımı süzüyoruz. . Gazozu ağzı kapaklı ve hava almayan cam şişeye doldurup dolapta soğuttuktan sonra servis ediyoruz. Tavsiyem gazozu taze taze tüketmeniz . Birde dolapta bekleyen gazozu açarken dikkatli olun , şişe açıldığında şampanya etkisi ile karşılaşabilirsiniz :)
Afiyet Olsun :)
1 yorum:
gerçekten gazlı içecek şişenin kapağını hızlıca açtığımız için şampanya misali yarısı üstümüzdeydi..
Yorum Gönder