Reyhan dünyanın en mucizevi bitkisi . Şerbeti ise dillere destan .Aslına bakarsanız bir tür fesleğendir reyhan . Şerbet olarak tüketildiğinde hem serinlik veren hemde rahatlık veren reyhan yaz aylarının favori içeceği bizim evde :)
Bu tarif için aldığınız reyhan ne kadar mor yapraklı olursa şerbetinizin rengi o kadar güzel oluyor .
işte tarifimiz :)
1 demet reyhan
6 yemek kaşığı şeker
5-6 tane limon tuzu
6 su bardağı kaynamış su
6 su bardağı kaynar suyu bir tencere alıp içine şekeri ve limon tuzunu ekleyip karıştırarak eritiyoruz. Diğer tarafta bir demet reyhanı yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgeçe alıyoruz. En can alıcı nokta burada başlıyor. reyhanları bütün olarak yani sapları ve yapraklarını hiç birini ayırmadan hazırladığımız kaynar sulu karışımın içine atıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yapmamız gereken bu karışımın soğumasını beklemek . Ben genelde gece yatmadan önce yapıyorum ve sabaha kadar bekletiyorum . Soğuyan karışımı şişelere doldurup dolapta muhafaza edebelirsiniz. Gelen misafirlerinize kahvenin yanında ikram edebileceğiniz gibi yemeklerin yanında harika bir içecek oluyor :)
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder