Bu Blogda Ara

2 Temmuz 2018 Pazartesi

Krem karamel






Hımmm ağzımın suyu akarak yaptım bu  tarifi :) Seviyor muyum ne ? evet evet seviyorum hemde çok ... Hiç vakit kaybetmeden kolları sıvayıp hadi mutfağa :)

işte tarifimiz :

karamel için :
85 ml su
180 gr şeker

kreması için :
180 gr şeker
6 adet orta boy yumurta
500 ml süt
1 paket vanilya

işe karamel yapmakla başlıyoruz . İşimiz çok kolay şeker ve suyu bir kaba alıp orta hararetli ateşe koyup bırakıyoruz . sakın karıştırmayın , karışım kendi kendine karamel haline gelecek . Aman gözünüz üzerinde olsun , çünkü şeker bir anda yanabilir :) karışımın rengi karamel rengini alınca ocağı kapatıp ilk sıcaklığının geçmesi için 2 dakika beklemeye bırakıyoruz .

Krem karamel kaplarını sudan geçirip dinlenen karameli kaplara paylaştıralım , bu tarif ile yaklaşık 8 adet krem karamel çıkıyor .

krema için süt ,şeker ve yumurtayı çırpıcı ile şeker eriyene kadar çırpıyoruz , Burada amaç şekeri eritmek :) Karışımı köpürtmeden sakin sakin karıştırıyoruz .Sonra 1 paket vanilyayı ekleyip , hazırlamış olduğumuz krem karamel kaplarına paylaştırıyoruz.

krem karamel kap fırın tepsisine yerleştirip yarısına kadar gelecek şekilde kaynamış su döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz.

tatlılar oda sıcaklığına geldiğinde fırında en az 4 saat,  bence 1 gece beklemesi daha da güzel olur ,
buzdolabında bekletiyoruz .

Beklemiş olan tatlıyı ters çevirip kaplardan çıkararak servis ediyoruz .

Afiyet Olsun :)



Hiç yorum yok: