Bu Blogda Ara

13 Ocak 2017 Cuma

Çerezli ve Elmalı Yılbaşı Keki :)





Yılbaşında komşu ziyaretinde sizi hiç mahcup etmeyecek bir kek tarifi var bugün gündemimde :) Yapmak için fazla vakit harcamadan mükemmel bir sonuca ulaşmak bu tarif ile mümkün .

Bu kek de yılbaşı sonrası çok sevdiğimiz komşularımız yasemin abla ve zafer ağabeyleri  ziyaret ederken yaparak götürmüştük . Taze meyveleri kekleri seviyor iseniz mutlaka denemenizi öneririm doğrusu , sonuçtan pişman olmayacaksınız .

Aslında elma yerine vişne yada armut gibi meyveler ile denemekte farklı bir tat yaratabilir.

Umarım severek yapar ve sevdikleriniz ile paylaşırsınız .

İşte Tarifimiz : )

Hamur için :

200 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için :

3 adet orta boy elma
1 yemek kaşığı şeker
yarım limon suyu
1 çay bardağı fındık kırığı
yarım bardağı yer fıstığı kırığı
yarım çay bardağı badem kırığı
1 yemek kaşığı şeker

üzeri için :

pudra şekeri


Öncelikle elmalı karışımı hazırlamak ile işe başlıyoruz . Kabuklarını soyduğumuz elmaları küçük küpler halinde doğrayıp üzerine bir yemek kaşığı şekeri ekleyip orta hararetli ateşin üzerinde elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.

Diğer tarafta yumurta ve şekeri mikser yardımı ile beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sırası ile yağı , unu , vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip yağladığımız kelepçeli kek kalıbımıza hamuru yayıyoruz. Hamurun üzerine hazırladığımız elmalı harcı yayıp en üstüne fındık , yer fıstığı ve badem karışımını yaydıktan sonra en üste 1 yemek kaşığı kadar şekeri serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişiriyoruz.

Fırından çıkan keki soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis ediyoruz .



Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok: