Bu Blogda Ara

26 Kasım 2016 Cumartesi

Balkabağı Muhallebisi :)





Karoten ve A vitamini deposu olan bal kabağı ülkemizde hakkettiği değeri ne yazık ki bulamamış bir sebzedir. Bizimde aile olarak geç keşfettiğimiz ve sadece tatlı olarak tükettiğimiz bal kabağını bu sene farklı tatlar içinde denemeye çalışıyorum. Bunlardan ilki olan bal kabaklı muhallebi aile üyeleri tarafından severek tüketilince , diğer tatları denemek için cesaret geldi bana :)

Sırada çorba denemesi olacak . Neyse gelelim muhallebi tarifimize :)

işte tarifimiz :)

2 kilo balkabağı
1.5 kilo süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez
yıldız anason
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
tuz

Bir gece önceden doğranmış bal kabaklarının üzerine şekeri döküp ,  kapaklı bir tencere içinde bekletiyoruz. Sabah kabaklar suyunu bırakacaktır. Suyunu bırakmış kabakları borcama dizip , tencere içindeki suyun içine 1 kaşık pekmez ekleyip karıştırıyoruz. Tencere içindeki suyu borcam içindeki kabakların üzerine döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen kabakları derin bir tencereye alıp , süt,tuz,nişasta ve unu tencereye alıp el blendır ile kabaklar iyice ezilene kadar eziyoruz. En son yıldız anason ve tarçını ekleyip tencereyi ocağa alıyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak karışım koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Pişen muhallebiyi servis edeceğimiz kaselere paylaştırıp , soğumaya bırakıyoruz :)



Biz çok sevdik bu muhallebiyi . Hem sağlıklı hemde çok lezzetli :)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: