Bu Blogda Ara

12 Temmuz 2016 Salı

Alternatif çok limonatası




Limonatayı kim sevmez ki . Çocukluğumdan kalan bir tarif bu . Canım annem zaman zaman bize yapar ve ders çalışırken yanında bir kurabiye ile masalarımıza bırakırdı. İşin güzelliği bu tarif ile hangi tadı istiyorsanız onu elde ediyorsunuz. Zaman geçti ve şimdi ben oğluma tıpkı annemin bize yaptığı gibi ders çalışırken limonata götürüyorum :)

işte tarifimiz :)

3 adet limon ya da portakal
2 su bardağı şeker
3 litre su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
nane yada fesleğen

Alternatif çok limonatası da ne demek diye bilirsiniz . İşin gerçeği  3 adet limon yada  3 adet portakal kullanarak yapabileceğiniz bu içeceğe  2 limon 1 portakal ya da 2 portakal 1 limon kullanarak da yapabilirsiniz . Diğer bir püf noktası ise limon ya da portakallar donmuş olacak :)

Donmuş olan portakal ve limonları buzluktan çıkarıp biraz erimesini bekliyoruz. Yaklaşık olarak bu 10 dakika kadar bir zaman demek oluyor. Biraz erimiş olan limon ya da portakalı dilimleyip mutfak robotunda şeker ile birlikte püre haline gelene kadar eziyoruz. Püre haline gelen limon ya da portakalın üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz.Limon tuzunu yarım çay bardağı sıcak su da eritip karışıma ekliyoruz. Karışımı 1 saat kadar dinlendirip , süzüp şişelere doldurduktan sonra dolapta soğumaya  bırakıyoruz.

Sade tüketebileceğimiz gibi , karışım içine taze nane ya da taze fesleğen ekleyerek de servis edebiliriz :)

Afiyet Olsun :)


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bayramdan önce bu tarifi internette okuyup yaptım harika bir tat oldu kabukları ile robatta parcalanması ayri bir aroma katiyor bende tavsiye ederim💖