Bu Blogda Ara

27 Haziran 2016 Pazartesi

Bir Hatay Klasiği , Kaytaz Böreği :)


 Hatay mutfağı hep ilgimi çekmiştir nedense :) Bir iş nedeni ile Hatay'a gitmiş idim . Bu sayede her şeyin tadına bakma fırsatı buldum . Kaytaz böreğinin adını çok sık duyup yapmaya fırsat bulamamıştım bir türlü . Hafta sonu baygın ve bezgin bir şekilde otururken birden neden olmasın ki deyip kendimi mutfağa attım . Sonuçtan herkes mutlu :)

işte tarifimiz :)

Hamuru için :

6 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya


Üzeri için :

300 gr kıyma
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
karabiber
pul biber

Kaytaz böreği için yapılması gereken ilk şey , hamuru hazırlamak. Hamur için gerekli tüm malzemeyi büyük bir kap içinde ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamuru üzerine nemli bir bez koyup ılık bir yerde 1 saat kadar dinlendiriyoruz.

Bu arada böreğimizin üstüne koyacağımız karışımı hazırlıyoruz. Bunun için tüm malzemeleri karıştırmak yeterli olacaktır.


Evettt her şey hazır olduğuna göre ; böreğimizi hazırlamaya başlaya biliriz :) Mayalanmış olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde beze koparıyoruz ve elimizle bastırarak hamuru inceltiyoruz sonra isteğiniz gibi katlayıp avucumuzun içi ile hamurun üstüne bastırıyoruz hamurların üstüne hazırlamış olduğumuz kıymalı sostan koyup ,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamur pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: