Bu Blogda Ara

15 Şubat 2016 Pazartesi

Sütlaç :)



Sütlü tatlıların kraliçesidir bence sütlaç . Kıvamı yerinde ve birde iyi soğumuş ise tadına doyum olmaz doğrusu . Bu tarifi deneyip, çok ama çok sevip , evde sürekli yapar bulmuşken kendimi sizlerle de paylaşmak istedim :)

İşte tarifimiz :

8 su bardağı süt
1 cay bardağı pirinç
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
200 ml  krema

Pirinçleri üzerini yaklaşık 4 çay bardağı kadar su koyup tencerede kaynatın . Pirinç yumuşayınca sütü , şekeri yumuşayan  pirinçlerin üzerine ekleyip süt kaynayana kadar harlı ateşte , süt kaynadıktan sonra  kısık ateşte kaynatın . Bu işlem pirinçler iyice yumuşayıp süt koyulaşana kadar devam edecek . Bu da demektir ki 45 dakika kadar tencere kısık ateşte kaynayacak :) En son bir kutu kremayı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp , servis edeceğiniz kaplara paylaştırdıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz. Soğuyan sütlaçlarımızı dolapta 2 saat kadar daha beklettikten sonra servis ediyoruz :)

Eğer sütlacı fırında yapmak isterseniz ; Ocaktan aldığımız sütlacı  fırın kaplarına paylaştırıp  , fırın tepsisinin içine  sütlaç ile dolu kapları yerleştiriyoruz. Fırın tepsisinin içine 1 su bardağı su döküp , tepsiyi önceden 200 derece ısıttığımız  fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız sütlacı soğuduktan sonra buzdolabına koyup iyice soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: