Bu Blogda Ara

29 Şubat 2016 Pazartesi

Avakadolu humus :)




Bu hafta sonu yan komşum Aylin'lerde aylık olağan komşular yemeği vardı :) Hem değişik bir tat olsun hemde renkli bir tarif olsun diye humus yapmaya karar vermiştim . Araştırmalar beni avakadonun humus içinde kullanılabileceği noktaya kadar getirdi. Ehh bana da düşen bunu yapmak ve sunmak oldu :)

Biz çok beğendik , umarım sizler de yapıp sevdikleriniz ile bu tadı paylaşırsınız :)





İşte Tarifimiz :

300 gr kuru nohut
2 orta boy avakado
3 diş sarımsak
100 ml zeytin yağı
1 adet limon suyu
4 yemek kaşığı tahin
tuz
karabiber
kimyon

nohutları bir gece önceden ıslatıp sabah yumuşayana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan nohutları diğer tüm malzemeleri blendırda püre haline getiriyoruz. Baharatları da ekleyip servis edeceğimiz tabağa alıyoruz . üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis ediyoruz. Unutmadan söyleyeyim üzerine gezdirdiğimiz zeytin yağı malzeme listesi içindeki miktara dahil değil :)

Sarımsak ve limonu damak tadınıza göre ayarlaya bilirsiniz . Nefis ve kremamsı bir lezzet arıyorsanız denemenizi tavsiye ederim ....




Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: