Bu Blogda Ara

26 Ekim 2015 Pazartesi

Kömbe





















Baharat kullanılarak yapılan kurabiyeler hep dikkatimi çekmiştir. Bulduğum baharatlı kurabiye tariflerini dener ve genelde de severek tüketirim . Sanırım evdekileri de alıştırdım baharatlı kurabiyelere :) Bu sefer bir tür bayram ikramlığı var hedefimde . Hatay mutfağında önemli bir yeri olan bu kurabiye bayramlarda yapılıp gelen misafirlere ikram edilir. Bu bayram kurabiyesini sevdiklerinizle paylaşmak istemez misiniz ?

İşte tarifimiz :

Kömbe Baharatı

1 tatlı kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı toz karanfil
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı mahlep
4-5 adet dövülmüş damla sakızı

125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un
1 yemek kaşığı kömbe baharatı
susam


İşe kömbe baharatı için gerekli olan baharatları karıştırmakla başlayalım. Gerekli ölçülerde tüm baharatları hazırlayıp homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmak yeterli . Hazırlamış olduğumuz baharatı ağzı kapaklı bir kavanozda bir daha ki kömbe macerasına kadar saklaya bilirsiniz :)

Hamur için tereyağını eritip  içine sıvı yap ve sütü ekleyip 2-3 dakika mikser yardımı ile çırpıyoruz. Diğer bir kapta unu , vanilyayı , kabartma tozunu ve kömbe baharatını güzelce karıştırıyoruz. Kuru malzemeler ile sulu malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp elimizle yuvarlak yaptıktan sonra hamuru susam batırıp susamlı taraf kalıba gelecek şekilde kömbe kalıbının içine hamuru bastırarak yerleştiriyoruz. Kalıbı elimize vurarak hamurun kalıptan çıkmasını sağlayıp kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.


Kurabiyeleri 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: