Bu Blogda Ara

22 Eylül 2015 Salı

Sütlü Kadayıf Tatlısı :)


Tatlı sevmeyen hele hele kadayıflı tatlıları sevmeyen var mıdır acaba ? . Kadayıf neye dokunsa mucizevi bir şekilde yapılan şeyleri lezzetlendiriyor. Kadayıf ve sütü bir de fındığın birbirine çok yakıştığını düşünüyorum ben . Bayram için oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli bir şeyler arıyor iseniz eğer bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim .

İşte malzemeleri :

500 gr taze tel kadayıf
1 su bardağı kıyılmış fındık
250 gr tereyağı

şerbeti için :

4 su bardağı süt
1 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Tüm tatlılarda olduğu gibi bu tatlıda da işe şerbeti hazırlamak ile başlıyoruz. Şerbet için gerekli olan tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatıyoruz. Şekerin iyice erimesi gerekiyor. Karışım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.

Kadayıfları elimizle tel tel olana kadar ayırıyoruz. Erittiğimiz tereyağını kadayıfların üzerine gezdirip elimizle tereyağının kadayıf ile iyice karışmasını sağlıyoruz. Küçük bir kase yada ağzı yayvan türk kahvesi fincanın içine bir parça kadayıftan koyup ortasını açıyoruz. ( Kadayıfların fincandan dışarı sarkması gerekiyor ) Burada bir havuz oluşturmak gerekiyor :) Oluşturduğumuz havuzun içine kıyılmış fındıktan doyup fincanın kenarından sarkan kadayıfları fındıkların üzerine kapatıp elimizle iyice bastırıyoruz.

Fincanı ters çevirip hazırladığımız kadayıf toplarını yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kadayıflar  kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktığında aşağıdaki gibi bir görüntü oluyor. Bıraksanız bu hali ile bile yerim :)



Fırından çıkan kadayıfların ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti kadayıfların üzerine döküp tatlımızı dinlenmeye bırakıyoruz. Size tavsiyem servis etmeden önce şerbetten bir miktar daha kadayıfın üzerine eklemeniz . Yani tabakta süt denizinin içinde bir kadayıf adası olması gerekiyor. Böylesi çok daha lezzetli çünkü :)



Afiyet olsun :)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Benimde bayram tatlımdı tarif mütiş..Ellerine sağlık bayıldı herkez..sagol