Bu Blogda Ara

17 Eylül 2015 Perşembe

Lor Tatlısı :)








Lor peyniri hem tatlı da hemde tuzluda kullanılabilecek bir peynir benim için . Kemalpaşa tatlısı ile severim mesela lor peyniri  ya da yaptığım omletin  içine eklemeyi çok severim . Bugün aklıma Lor peyniri tatlısı yapmak geldi . Lor Tatlısı canavarı eşim başından ayrılmadı tepsinin  :) Şu an tatlı soğumaya çalışıyor ... Tabi eşimden fırsat bulabilirse :)

İşte Malzemeler :

500 gr tuzsuz lor
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı şeker
150 gr un
150 gr irmik
2.5 su bardağı süt
120 gr tereyağı
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

şerbeti için ;

3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
yarım limon suyu

Öncelikle şerbeti hazırlamak ile  işe başlamak gerekiyor. Su ve şekeri bir tencerede kaynatmaya başlıyoruz. , Kaynayan şerbeti ocaktan almadan önce  yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar daha kaynatmak gerekiyor. Böyle şerbetimiz biraz kıvam kazanacak .  Sürenin sonunda limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra şerbeti soğuması için bir kenara alıyoruz.

Sütü , şekeri ve tereyağı tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayan sütün içine irmiği ve unu ekleyip topaklanmasına izin vermeden karıştırıyoruz. Tencere içindeki karışımı 5 dakika daha ocakta karıştırarak kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Mikser yardımı ile karışımı iyice soğuttuktan sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyip en son yumurtaları teker teker hamura ekliyoruz. Yumurtalar iyice karıştıktan sonra lor peyniri hamura ekleyip son bir kez karıştırıyoruz .



Yağladığımız fırın tepsisine yıldız uç takılı krema torbası yardımı ile aralıklı olarak tatlıları sıkıp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında tatlılarımız pembeleşene kadar pişiriyoruz . Ben bu seferlik klasik lor tatlısı görüntüsünden daha farklı bir şeyler yaptım :) Hamurdan elime ceviz büyüklüğünde toplar alıp elimle yuvarladım ve üzerine çatal yardımı ile şekiller yaptım :) Sonrası aynı ... önceden ısıtılmış fırında pişirdim .Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılık olan şerbeti döküp tatlımızı dinlenmeye bırakıyoruz.

Tatlımız şerbeti çekip soğuduktan sonra servise hazır hale geliyor :)


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: