Bu Blogda Ara

12 Mayıs 2015 Salı

Cupcake Çılgınlığı :)






Cupcake seven biri olarak bulduğum her tarifi denemeye çalışıyorum . Kitapları kurcalarken yıllar önce yazdığım bir tarifi denemeye karar verdim . Evdekilerden ve komşularımdan oldukça olumlu tepkiler aldı bu cupcake :)

Pişen cupcakeler 1 saat içinde itina ile yendi ve bitti . Şimdilerde  yapmam için gözümün içine bakan ev ahalisi ile mücadale içindeyim :) En kısa zamanda yeniden yapılacaklar listesine eklendi bu tarif ...

İşte Tarifimiz ;

Keki için ;

3 yumurta
100 gr şeker
120 gr un
45 gr kakao
yarım çay kaşığı tuz
100 gr sıvı yağ
200 ml süt
200 gr labne peynir
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzerinin Kreması için ;

110 gr oda sıcaklığında tereyağı
500 gr pudra şekeri
60 ml süt
1 paket vanilya

Yumurta ve şekeri çırpma kabında iyice kabarana kadar çırpıyoruz . Daha sonra sıvı yağı , sütü ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz . Diğer tarafta un ve kakaoyu karıştırıp , çırptığımız malzemeler ile unu karıştırıyoruz. En son kabartma tozu , vanilya ve labne peyniri de ekleyip kek karışımını tamamlıyoruz :)

Kek karışımını isteğimiz bir cupcake kalıplarına üstten 2 parmak boşluk kalacak kadar doldurup , önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz .

Diğer taraftan üzeri için kremasını hazırlamaya başlıyoruz . Oda sıcaklığındaki tereyağını mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpıp azar azar pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya ve sütü ekleyip dolapta dinlenmeye bıraktığımız kremamızı ister sıkma poşeti ile isterseniz de kaşıkla cupcaklerimizin üzerine koyup servis ediyoruz . :)

Yiyenlerin çok sevdiği benimde yapmayı çok sevdiğim bu tarifi umarım sizler de dener ve sevdiklerinizle paylaşırsınız ,

Afiyet Olsun :)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba, takibindeyim, bana da beklerim
http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/