Bu Blogda Ara

21 Nisan 2015 Salı

Muzlu Rulo Pasta :)




 Yoğun istek üzerine yazılan ve paylaşılan bir tarif var bugün blog da :) . İş yerinden arkadaşların istekleri üzerine yapılmış ve beğenilmiş ancak bir türlü yazılamamış bir tarif karşınızda ... Yapması çok kolay yemesi bir o kadar zevkli . Umarım sizlerde dener ve seversiniz .

İşte tarifimiz :)

Keki için : 
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

kreması için :
200 gr krema
120 gr beyaz çikolata
muz

Üzeri için :
pudra şekeri

Öncelikle kremayı yapmakla işe başlamakta fayda var , çünkü kremanın dolapta biraz dinlenmesi ve soğuması gerekiyor . Bunun için beyaz çikolatayı benmari usulü ocakta eritiyoruz. Benmari ne demek derseniz , aslında içinde su kaynayan bir tencere içine oturtulan  bir başka tencere içinde ısıtma işlemi yapılması anlamına geliyor. Burada püf noktası kaynayan suya tencerenin değmemesi . Diğer tarafta sıvı kremayı yüksek hızda çırpmaya başlıyoruz . Çırpma işlemi krema katılaşana kadar devam edecek . Yaklaşık 10 dakika kadar zaman alıyor bu çırpma işlemi . Krema katılaştığında , eritilmiş olan beyaz çikolatayı kremanın içine ekleyip son bir kez daha düşük hızda  karıştırıp dolaba kaldırıyoruz. Artık kremamızı dolapta soğumaya bırakıyoruz.
Evettt sıra geldi kekimizi hazırlamaya . Kekimizi önceden ısıtılmış fırında pişeceği için fırınımızı 160 dereceye ayarlayıp keki hazırlamaya başlıyoruz :) Kek için yumurta ve şekeri kabarana kadar iyice çırpıyoruz . Kuru malzemelerin tamamını bir başka kapta karıştırdıktan sonra yumurtaların üzerine bir elek yardımı ile eliyoruz. Bundan sonra artık karıştırmaya spatula yardımı ile devam etmek gerekiyor . Yumurtaların sönmesini kimse istemez sanırım :)
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırlamış olduğumuz hamuru eşit bir şekilde yayıp fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Fırının pişirme hızına göre süreyi ayarlamanızı tavsiye ederim .Bu kek çok fazla pişmeyecek . Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçsin diye 2 dakika kadar bekleyip sonra kekin üzerine yağlı kağıt sererek rulo haline getiriyoruz. Evet birazcık elimiz yanıyor ama lezzeti düşündüğümüz de aklınızdan " acı yok , acı yokkkk " diye geçirin :)Tüm sıcaklığına rağmen rulo yaptığımız keki soğumaya bırakıyoruz.
Ve büyük an ... Tüm malzemelerin birleştirilmesine geldi sıra . Rulo yaptığımız keki açıp içine kremayı sürüp ortasına da muz yerleştirdikten sonra tekrar rulo şeklinde sarıp üzerine bol pudra şekeri serpiyoruz. Bu hali ile kremanın biraz daha soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Size önerim servis yapmadan 1 saat önce dolaptan çıkarmanız .
Nefis kokusu ve davetkar görüntüsü ile çay sohbetleriniz aranılan lezzeti olacak bu kek  .

Şimdiden afiyet olsun :)



Hiç yorum yok: