Bu Blogda Ara

3 Şubat 2015 Salı

Selanik Gevreği ( Biscotti )






Biscotti diğer bir adı ile Selanik gevreği benim çok sevdiğim kurabiyelerden biridir . Kıtır kıtır olması ve lezzeti beni hep kendine çekmiştir. Eşimin ve oğlumun da sevdiği bu kurabiyeyi kapalı bir kavanozda 2 hafta kadar saklayabiliyor olmak da ayrı bir güzellik . Okuldan ve işten gelince hazır bir şeyler olması akşam kendimi daha rahat hissetmemi sağlıyor :)

İşte tarifimiz : )

80 gr tereyağı
200 gr toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
385 gr un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
180 gr fındık
95 gr file badem

Tereyağı ve şekeri mikser ile çırpıp krema kıvamına getiriyoruz . Çırpmaya devam ederken teker teker yumurtaları ekliyoruz. Sonra kalan malzemeleri ekleyip , ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz . Tezgahın üzerine un serpip hazırladığımız hamuru tezgaha alıyoruz ve ekmek şeklini verip , önceden ısıtılmış 165 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz .



 Pişen biscottiyi fırından çıkartıp ılıklaşana kadar bekletiyoruz . Tabi bu arada fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürüp , soğuyan biscootimizi dilimlere ayırıp fırın tepsisine diziyoruz. En eğlenceli kısmı şimdi geliyor . Tepsileri fırına koyup biscotti dilimleri kızarana kadar pişiriyoruz :)

fırından çıkan kıtır kıtır gevrekleri soğuduğu zaman hava almayan kavanozlarda muhafaza etmek mümkün ... Yapması da yemesi de çok keyifli olan bu tarifi umarım dener ve sevdikleriniz ile paylaşırsınız ...

Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok: