Bu Blogda Ara

6 Aralık 2014 Cumartesi

Lahana Turşusu





Lahana sizin evinizde de sadece turşu olarak mı tüketiliyor ? . Evimizdeki yemeklerin ne olması gerektiği ile ilgili menü veren sevgili oğlum , lahananın da sadece turşu şeklini seviyor ve yemek masasında sadece turşu halini yiyor  :)

Lahana turşusunu bir de benim gibi biber salçası ile deneyin bakalım .

 İşte tarifi :

1 adet orta boy lahana ( turşu için uygun olacak )
4 yemek kaşığı acı biber salçası
1 kase sarımsak
2 çay bardağı kaya tuzu
2 lt sirke


Lahanayı istediğiniz boyutta parçalayıp bir güzel yıkadıktan sonra biber salçası ile güzelce ovuyoruz . Önemli olan salçasının lahana ile kucaklaşması ve kardeş olması :)
Diğer tarafta sarımsakların kabuklarını soyup , kaya tuzu ve sirkeyi bir kapta iyice karıştırıyoruz. Salça ile ovduğumuz lahanaları kavanoza yerleştirip , sirkeli karışımı da lahanaların üzerine boşaltıyoruz ve güneş almayan serin bir yerde kapağı kapalı şekilde 10 gün dinlendiriyoruz. 10 gün sonunda lahana turşumuz hazır .


Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok: