Bu Blogda Ara

12 Aralık 2014 Cuma

Bu kek biraz Islanmış :)



Islak kek sever misiniz ? . Ben çok ama çok severim . Çünkü bana keki yerken hep yaz ayını ve tatili hatırlatır nedense :) Belki de hep yaz ayında ve hep tatil günlerin de yaptığım içindir bu keki .
Bu sefer bir değişiklik yaptım ve misafir öğrencimiz ve oğlumun yoğun isteklerine dayanamayarak kendimi mutfakta buldum .

İşte tarifimiz ...

4 adet oda sıcaklığında yumurta
2 su bardağı şeker
1 + 1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
250 gr eritilmiş tereyağı

Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar mikser yardımı ile iyice karıştırıp un ve kabartma tozu  hariç tüm malzemeleri karıştırıp ( bu arada sütün sadece 1 bardağını hamur içine ekliyoruz ) karışımdan 1 su bardağı kadar pişen kekin üzerine dökmek için ayırıyoruz. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yağladığımız kalıba hazırladığımız kek hamurunu döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz .1 bardak hamurdan ayırdığımız karışıma 1 bardak süt ekleyip
karıştırdıktan sonra pişen keki bu karışımla ıslatıyoruz . En son üzerine arzı ederseniz hindistan cevizi rendesi ile süslüyoruz .

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok: