Bu Blogda Ara

26 Ekim 2014 Pazar

Pancake bir kahvaltı klasiği ...


Hafta sonu kahvaltılarının baş tacıdır pancake . İlk defa eşim ile evlendiğimiz 97 yılında tatilimizi geçirdiğimiz otelde tatmış ve aşçının başının etini yiyerek almıştım tarifi . Oldukça basit ve bir o kadar da lezzetti bu tarifi sizlerle de paylaşmak istedim . 

İşte malzemelerimiz ;

250 gr un 
250 gr süt 
150 gr likit krema 
3 adet yumurta 
65 gr toz şeker 
5 gr tuz 
1 paket vanilya 
10 gr kabartma tozu 
1 adet limon rendesi 

Gelelim yapılmasına , tüm kuru malzemeleri bir yerde , tüm sıvı malzemeleri bir yerde karıştırıp sonra sıvı ve kuru malzemeleri birleştiriyoruz . Bu arada yumurta sıvı malzemeler ile birlikte karışacak :) . Bu aşamada karışımın pürüzsüz olması çok önemli . Eğer karışımda topaklanma var ise süzgeçten geçirmek faydalı olabilir. Elde ettiğimiz pürüzsüz karışıma en son limon kabuğu rendesini ekliyoruz . Bu karışımı  10 dk. dinlendirmek daha mükemmel bir sonuç almak için şart . 
Dinlenmiş olan pancake hamurumuzu pişirmek için ise yapışmaz yüzeye sahip bir tava işimizi görür , Bir kepçe yardımı ile hamuru tavamızın içine yuvarlak şekilde olmasına özen göstererek dökmek ve alt üst pişirmek kalıyor geriye . İşte bu kadar kolay . 
Pişen pancakeleri ister sadece üzerine pudra şekeri dökerek , ister çikolata kreması sürerek , istersek de reçel ile bir güzel yiyoruz .

Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok: